Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Διαγωνισμός ψαρέματος!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαγωνισμός ψαρέματος από τον Σύλλογο Σκαλωσιάς. Ξημερώματα Σαββάτου στις 20 Αυγούστου οκτώ διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν στον κόλπο της Σκαλωσιάς για το ποιος θα πιάσει τα περισσότερα ψάρια!


Παρόλο που η χρονιά δεν ήταν και η ιδανικότερη για τους ψαράδες, οι διαγωνιζόμενοι κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν με τον μεγάλο αριθμό ψαριών που συγκέντρωσαν, χάρη στις αξιέπαινες ικανότητές τους, βοηθούντος και του ευνοϊκού καιρού.


Πριν την εκκίνηση έγινε καταμέτρηση και καταγραφή σκαφών και διαγωνιζομένων. Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 07:30 π.μ. μέχρι τις 11:30 π.μ. Με την λήξη, η επιτροπή αξιολόγησης και καταμέτρησης των ψαριών (Άννα Κεντικελένη, Νατάσα Ασίκη - Αντωνίου και Γιάννης Δέτσης) περίμενε τους διαγωνιζόμενους στην παραλία με ζυγαριά ακριβείας, προκειμένου να αναδειχθούν οι νικητές, οι οποίοι ήταν:

1η θέση: ο κ. Ορέστης Δημητρίου (1.750 γραμμ.)
2η θέση: ο κ. Καρράς (1.200 γραμμ.)
3η θέση: ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντωνίου (1.000 γραμμ.)
4η θέση με ισοψηφία: οι κκ. Κεντικελένης και Καψάνης (800 γραμμ.)
5η θέση: ο κ. Δέτσης ( 700  γραμμ.)
6η θέση: ο κ. Ασημένιος ( 600 γραμμ.)
7η θέση: ο κ. Βισκαδουράκης (0 γραμμ.)

Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!Εκ των προτέρων είχε συμφωνηθεί το ίδιο βράδυ του διαγωνισμού να πραγματοποιηθεί στην ωραία μας παραλία πάρτυ, στο οποίο θα γινόταν και επίσημα η ανάδειξη των νικητών με απονομή βραβείων από τον Σύλλογο. Στους όρους του διαγωνισμού ήταν να ψηθούν τα ψάρια που έπιασαν και ο τελευταίος να προμήθευε το πάρτυ με παγωμένες μπύρες. Βέβαια, για καλό και για κακό, ψήθηκε και ένα κατσικάκι γάλακτος που ήρθε κατευθείαν από τη Νάξο γι' αυτό τον σκοπό!


Με το σούρουπο άρχισαν να προσέρχονται οι Σκαλωσιώτες στην παραλία. Το πάρτυ ήταν άψογα σχεδιασμένο με ηλεκτρικό ρεύμα που παρείχε με καλώδιο από το σπίτι του ο κ. Παπαχρήστου, ενώ δεν έλειψε η μουσική και ο πλούσιος μπουφές, στον οποίο συνέβαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.


Μετά χειροκροτημάτων και επευφημιών έγινε η απονομή των βραβείων στους τρεις πρώτους, οι οποίοι δέχτηκαν τα θερμά συγχαρητήρια όλων!


Ακολούθησε φαγοπότι και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη, όλοι τα πέρασαν καταπληκτικά!


Κάποιοι δεν δίστασαν να βουτήξουν και στη θάλασσα για ένα βραδυνό μπανάκι


Τα παιδιά σε δικές τους παρέες απόλαυσαν και αυτά την ευκαιρία να βρεθούν και να πουν τα δικά τους


Αστεία και συζητήσεις στα αυτοσχέδια φτιαγμένα τραπεζάκια πάνω στην άμμο


Χαρούμενη διάθεση παντού, ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι!


Ήταν μια πανέμορφη βραδιά γεμάτη χαμόγελα. Οι Σκαλωσιώτες ευελπιστούν η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!

Συγχαρητήρια σε όλους και πάντα τέτοια!


κείμενο - φωτογραφίες: Εύα Ψαρρού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου